Call Us Now: +1 (669) 221-4085
Samsung će na Galaxy S23 Ultra koristiti Hexa2pixel tehnologiju spajanja piksela

Samsung će na Galaxy S23 Ultra koristiti Hexa2pixel tehnologiju spajanja piksela

22.07.2022 08:50 |

Mobile

Samsung će na Galaxy S23 Ultra koristiti Hexa2pixel tehnologiju spajanja piksela

Naravno da kompanija Samsung priprema velike nadogradnje za kamere svog sledećeg flagship telefona, Galaxy S23 Ultra. Međutim, Wccftech piše da su se pojavile informacije o novoj tehnologiji kombinovanja više piksela u jedan koji bi mogla biti idealan saputnik ogromnoj rezoluciji novog senzora.

Koja tehnologija je u pitanju?

Na TM View, sajtu koji prikazuje međunarodnu bazu podataka vezanih za nove tehnologije registrovane od strane kompanija i pojedinaca, pojavila se nova tehnologija koju je podnela kompanija Samsung, a koja je odobrena 19. jula.

Hexapixel.jpg

Radi se o funkcionalnosti imena Hexa2pixel, a o kojoj se u ovom trenutku zna vrlo malo konkretnih informacija mimo samog naziva. Međutim, i ime govori dovoljno i pretpostavlja se kako je ovo nova tehnologija sklapanja šest susednih piksela u jedan prilikom fotografisanja kako bi se dobio rezultat odličnog kvaliteta. Ovakve slike će zauzimati znatno manje mesta na skladišnom prostoru vašeg telefona nego kada biste fotografiju uslikali punom rezolucijom glavnog senzora vaše kamere. A imajući u vidu koju rezoluciju kamere Samsung najverovatnije sprema za svoju S23 seriju, stvari postaju mnogo jasnije.

200 MP ili skroz novi senzor?

Kamera senzor od 200 MP ćemo najverovatnije videti u Samsung Galaxy S23 seriji mobilnih uređaja, a korišćenjem nove tehnologije spajanja piksela, finalna fotografija bi trebala da ima rezoluciju od oko 33 MP. U ovom trenutku pojavile su se i informacije kako bi Samsung mogao i da u svoj “flagship” telefon sledeće generacije ugraditi apsolutno novi senzor kamere rezolucije koji ne bi bio ISOCELL HP1, već senzor ekskluzivan samo za ovaj telefon. Svakako, fokus na kvalitetu fotografija je očigledan, a Samsung tu malo kad razočara.

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published.