Call Us Now: +1 (669) 221-4085
Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 devine oficial: procesor cu 10% mai rapid şi 30% mai eficient

Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 devine oficial: procesor cu 10% mai rapid şi 30% mai eficient

Qualcomm a prezentat astăzi noul său procesor flagship, Snapdragon 8+ Gen 1, denumire uşor diferită faţă de scăpările care preconizau un Snapdragon 8 Gen1+ . Acest procesor se va regăsi de acum încolo pe toate flagship-urile şi telefoanele de gaming din a doua parte a anului. A sosit şi foarte devreme, anul trecut debutând pe primele telefoane în august. Să vedem ce ne rezervă.

În primul rând el aduce fața de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 o creştere de viteză de 10% şi de eficientă de 30%, deci consumul va fi mai redus. Nucleul cel mai puternic, Cortex-X2 e tactat mai sus acum, fiind capabil să ajungă la 3.2 GHz. Celelalte 3 seturi de nuclee primesc şi ele boost, cele Prime la 3.2 GHz (de la 3 GHz), cele Gold la 2.75 GHz (de la 2.5 GHz) şi cele Silver la 2 GHz (de la 1.8 GHz). Avem şi un AI Engine cu îmbunătăţire de 20% la performanţă per Watt. 

Şi modemurile de conectivitate au consum mai eficient. Ca să fie totul mai clar cu privire la eficienta, un telefon cu un chipset Snapdragon 8+ Gen 1 poate face streaming video cu o oră şi 30 de minute în plus faţă de un telefon cu Snapdragon 8 Gen 1. Obţine şi 5 ore în plus de apeluri şi aproape o oră extra de gaming. În continuare avem tehnologie de 4 nm, dar acum vine de la TSMC şi nu Samsung . 

Cei de la GSMArena au făcut aici benchmark-uri pe noul CPU pe o unitate de test ASUS ROG, care va deveni probabil pe viitor ROG Phone 6. Văd că sare lejer de 1.1 milioane de puncte în AnTuTu 9. În rest avem dotări similare cu Snapdragon 8 Gen 1: până la 16 GB RAM LPDDR5 suportaţi, stocare UFS 3.1, ecrane 2K+ la 144 Hz sau 4K la 60 Hz, randare 10 bit, viteze teoretice de 10 Gbps la nivel de modem, Bluetooth 5.3, filmare 8K la 30 FPS şi senzori foto până la 200 MP. 

Primele telefoane cu acest CPU vor sosi în trimestrul 3 de abia, între iulie şi septembrie.

Iată brandurile deja în pole position pentru aceste lansări: Asus ROG, Black Shark, HONOR, iQOO, Lenovo, Motorola, Nubia, OnePlus, Oppo, OSOM, realme, Red Magic, Redmi, vivo, Xiaomi şi ZTE.

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published.