Call Us Now: +1 (669) 221-4085
Honor Magic 5 Pro a debutat în România, alături de telefonul pliabil Magic Vs; Cum stă Honor la un an după intrarea în România?

Honor Magic 5 Pro a debutat în România, alături de telefonul pliabil Magic Vs; Cum stă Honor la un an după intrarea în România?

Pe 27 aprilie 2023 Honor a ţinut un eveniment oficial în România, mai precis la Bucureşti, pentru a marca debutul local al telefonului flagship Honor Magic 5 Pro. Noi pusesem mâna pe el la MWC 2023, în februarie în Barcelona, dar acum el se poate cumpăra în ţara noastră pentru 5999 lei. Nu a sosit singur, a debutat şi telefonul pliabil Honor Magic Vs, dar şi brăţara de fitness Honor Band 7.

În plus am aflat cum a evoluat Honor în ţara noastră, la un an debut debutul ramurii lor locale. Toate informaţiile le aflaţi mai jos.

Conferinţa şi noutăţi

Conferinţa a început cu clipuri realizate de ambasadorii brandului, muzicienii Marius Moga şi Jean Gavril, acesta din urmă proaspăt întors de la America Express. Am aflat cum folosesc ei telefoane ca Honor Magic 4 Pro sau 5 Pro în travaliul artistic. Pe scenă a urcat apoi Stanley Yan, Country Manager România pentru a vorbi despre provocările pieţei locale şi evoluţia brandului Honor la noi.

A vorbit şi despre Honor ca brand global, cu peste 13.000 de angajaţi, 7 centre de R&D şi 60% din staff dedicat zonei de cercetare şi dezvoltare. Are şi peste 300 de aplicaţii pentru brevete lunar şi este un investitor în top 6 în R&D în China. Am înţeles şi că Honor Magic 4 Lite a fost best seller pe piaţa locală din toate modelele lansate în ultimul an şi Honor Magic 5 Lite a mers pe aceeaşi rută.

Apoi a urcat pe scenă Călin Clej, Marketing Director Honor Multi Country Business Unit, care a ţinut grosul prezentării despre noile terminale. Iată câteva dintre ideile principale desprinse din discursul său:

  • Honor a primit 29 de premii la MWC 2022, inclusiv 19 pentru seria Honor Magic 4
  • La MWC 2023 Honor a primit 42 de premii, iar Honor Magic5 Pro a luat 18 dintre ele
  • a amintit şi despre faptul că Honor Magic5 Pro a stat pe locul întâi în DxoMark câteva săptămâni la testele de cameră
  • în vreme ce Honor Magic 5 Lite domină clasamentul DxOMark Battery
  • a comparat Honor Magic 5 Pro cu iPhone 14 Pro Max şi Galaxy S23 Ultra în modul în care poate prinde un truc de cărţi de joc mişcate cu rapiditate de un magician
  • am aflat şi că setări speciale ale ecranului lui Honor Magic5 Pro ne permit să câştigăm până la 30 de minute în plus de somn, stimulând secreţia de melatonină
  • s-a ajuns aici prin studii neurologice, reglaje de culoare a afişajului

DxOMark

A urcat pe scenă şi Stanislas Brochard-Garnier, de la DxOMark, expert în ştiinţa imaginii şi ne-a vorbit despre modul în care testează DxO telefoanele. Totul începea în 2004, cu un laborator Image Lab, apoi în 2012 a apărut DxOMark Camera. Ulterior apărea secţiunea DxOMark Selfie în 2019, Audio, Display, Speaker şi Battery.

DxOMark

Totul se petrece în 16 laboratoare state of the art lângă Paris şi sunt evaluate elemente ca artefacte, stabilizare, zoom, textura, expunere, autofocus, zgomot. DxOMark Display a numit şi ecranul de pe Honor Magic5 Pro drept display-ul numărul 1 de pe piaţă.

Noutăţi ale telefoanelor

Honor Magic5 Pro este şi extra securizat, prin sistemul de securitate dual TEE, dezvoltat cu Qualcomm, care oferă protecţie la nivel hardware pentru datele utilizatorilor. Are şi îmbunătăţiri la AI Privacy Call 2.0, care îţi permite să auzi doar tu apelul şi vine şi cu Energy Spaţial COntrl, care generează unde sonore opuse pentru a preveni scurgerea de sunet la convorbiri telefonice private. 

Honor a pus pe acest telefon o tehnologie nouă Ultra Fusion Computational Optics, care îmbunătăţeşte claritatea imaginii la un zoom de 3.5x-100X. A debutat şi un Millisecond Falcon Capture, care îţi permite să prinzi obiecte în mişcare foarte clar. Există şi AI Motion Sensing Capture, care poate identifica punctul înalt al unei sărituri şi să captureze cadrul în definiţie ultra clară. 

Nu a dispărut nici certificarea IMAX de pe Honor Magic4 Pro sau editarea cu filtre de culoare. Telefonul are procesor Snapdragon 8 Gen 2 şi o baterie mare de 5100 mAh, cu încărcare la 66W pe cablu. Vine cu RAM LPDDR5X şi Dynamic RAM, pentru a recupera datele mai rapid, plus stocare UFS 5.0 cu până la 4000 Mbps viteza. 

Honor Magic Vs

Apoi s-a vorbit despre telefonul pliabil Honor Magic Vs şi regretul că nu a fost adus şi predecesorul său pe piaţa locală. Am aflat că are certificare IMAX, difuzoare stereo cu DTS:X şi că numărul de elemente ale balamalei s-a redus de la 90 la 4. Închiderea este etansa, iar telefonul vine cu o cameră triplă, cu senzor telephoto cu zoom optic 3X, dar şi o cameră principală de 54 MP şi una de 50 MP ultrawide. 

A fost testat în laboratoare şi rezistă la 400.000 de plieri. Are şi funcţii speciale Split Screen, ferestre pop up şi ambele noi modele au Android 13 şi MagicOS 7.1. Acesta include şi o funcţie de interconectare cu laptopurile Honor, care permite transfer rapid de conţinut şi fişiere, dar şi preluare de apeluri de pe telefon pe laptop.

În cele din urmă am aflat că o reputată competiţie foto Honor ajunge şi în România şi că această companie a făcut eforturi serioase în zona eco-friendly, reducând utilizarea de substanţe periculoase cu 3861 de tone. 

Preţ şi disponibilitate:

Honor Magic5 Pro e disponibil pe culorile Black şi Meadow Green de la 5999 lei local. 

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published.