Call Us Now: +33 6 44 67 47 39
Best of Tech News #25: SUA blochează accesul AI la arme nucleare, explozia SpaceX Starship investigată

Best of Tech News #25: SUA blochează accesul AI la arme nucleare, explozia SpaceX Starship investigată

S-a mai dus o săptămână de lansări tech şi progrese tehnologice spre o lume unde AI-ul va fi omniprezent şi venim ca de obicei cu rezumatul celor mai interesante ştiri ale săptămânii în acest Best of Tech News by Mobilissimo. Avem ceva bun de tot pentru fanii Star Trek, în vreme ce Elon Musk are probleme, deoarece SpaceX e investigată pentru explozia lui Starship. SUA da legi pentru a bloca accesul AI la arme nucleare, iar noi asistăm la debutul lui Honor Magic 5 Pro în România şi curând şi al lui ROG Ally. Plus un meci Canada-Netflix neaşteptat…

Toate acestea şi alte subiecte le aflaţi în newsletter:

 1. Legislatorii din SUA vor să blocheze AI-ul din a controla lansările de rachete nucleare. E sporit controlul uman asupra acestei proceduri, care ar ameninţa rasa umană dacă scapă de sub control (engadget.com).


   
 2. SpaceX este investigată pentru explozia rachetei Starship, după ce o ploaie de resturi şi substanţe periculoase a căzut pe plaje şi în curţile oamenilor (hotnews.ro; mobilissimo.ro).


   
 3. Iubitori de Star Trek pe frecvenţă? Acum ei pot să navigheze pe variante diferite de Enterprise, evident online (engadget.com).


   
 4. Benzinării pentru sateliţi? Iată ce a pregătit o companie americana cu doar 60 de angajaţi (biziday.ro).


   
 5. O piesă care se credea că e a lui Drake cu The Weeknd a fost scoasă de pe platformele de streaming, după ce s-a dovedit că e o creaţie a unui AI. Se viralizase deja (phonearena.com).


   
 6. Honor Magic 5 Pro a debutat în România, alături de telefonul pliabil Magic Vs şi am aflat câteva cifre şi detalii relevante cu privire la evoluţia Honor în ţara noastră (mobilissimo.ro).


   
 7. Tot în România va sosi şi ASUS ROG Ally peste două săptămâni şi avem şi preţul consolei cu noul CPU Ryzen (mobilissimo.ro; mobilissimo.ro).


   
 8. Canada se pune rău cu Netflix şi Spotify, obligându-i să investească în producţii canadiene, filme şi muzica. Asta prin lege! (connect.ro).


   
 9. Microsoft nu mai poate cumpăra Activision Blizzard din cauza unei autorităţi din Marea Britanie (zonait.ro).


   
 10. Palantir, companie fondată de Peter Thiel a lansat un AI pentru operaţiuni militare, care se vor desfăşura “mai etic” şi mai “uman”. Războiul controlat de AI este aici deja (vice.com).


   

Bonus 1: OPPO Find N2 Flip a primit recenzia Mobilissimo.ro, dezvăluind un cocktail de recorduri:

Bonus 2: Am testat şi ASUS ROG Phone 7 Ultimate, cu o cutie în stil Darth Vader şi un cooler cu subwoofer:

Bonus 3: Şi e gata şi recenzia lui Redmi Note 12 Pro+, care aduce camera de 200 MP în mainstream:

Bonus 4: Iar Samsung a adus în România televizorul 8K Neo QLED QN900C, care… nu are margini şi l-am văzut la lucru în premieră:

Cam asta a fost săptămâna în tehnologie! Fii la curent cu cele mai recente ştiri şi evenimente urmărindu-ne pe site-ul nostru şi abonându-te la newsletterul nostru săptămânal. Ne vedem săptămâna viitoare!

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published.